Fiets ook voor Stichting MS Research!

0 fietsers steunen ons voor € 0,-
Stichting MS Research

Stichting MS Research

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Niemand weet precies hoe MS ontstaat. Dokters willen het wél graag weten, want dan kunnen ze deze ziekte hopelijk stoppen of genezen. Veel wetenschappers doen testen en onderzoeken om de oorzaak van MS te vinden.
Dit weten we wel zeker: Wat we wel weten: MS heeft te maken heeft met het afweersysteem. Dat zit ook in jouw lichaam en zorgt dat je niet snel ziek wordt. Je afweersysteem gaat namelijk meteen ‘vechten’ als zieke bacteriën je lichaam binnenkomen. Zo blijf je gezond. Maar wat is nou zo gemeen aan MS? Het afweersysteem gaat dan juist vechten tegen gezónde cellen in het lichaam.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

De meeste mensen met MS krijgen die diagnose wanneer ze tussen de 20 en de 40 jaar oud zijn. Daarnaast komt MS ongeveer twee keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen. Hoewel we niet precies weten hoe MS ontstaat, weten we wel dat erfelijke factoren de kans op het krijgen van MS beïnvloeden. Om de juiste oorzaken te vinden is nog veel onderzoek nodig en daarvoor is veel geld nodig.


Stichting MS Research stimuleert en steunt Nederlandse MS-centra voor onderzoek en zorg. Hierbij krijgen academische centra die zelf veel investeren in onderzoek naar MS, een langdurige en structurele ondersteuning van de Stichting. Het doel van deze subsidievorm is de kwaliteit en continuïteit van het onderzoek nog verder te stimuleren en een oplossing voor MS dichter bij te brengen.


Steeds betere zorg bij MS
De toename van dit onderzoek moet de zorg voor mensen met MS verder verbeteren. Daartoe bestaat in deze academische ziekenhuizen een nauw samenwerkingsverband tussen neurologen, gespecialiseerde MS-verpleegkundigen en andere deskundigen op het gebied van MS.

Contactgegevens

Stichting MS Research

E-mail: info@msresearch.nl
Website: https://www.msresearch.nlWij fietsen voor Stichting MS Research